23 sept. 2009

OTV - televiziunea viitorului


Recrutii stau aliniati intr-o tacere solemna. Cladirea este imensa iar paznicii prezenti, inarmati pana in dinti, accentueaza si mai mult ideea de fortareata.


Dan Diaconescu se plimba sprijinit intr-un baston dealungul lor urmat doar la un pas distanta de 2 namile inarmate pana in dinti care ii urmaresc fiecare miscare. Sunt antrenati ca la cel mai mic pericol sa traga fara somatie si se misca ca o umbra in spatele lui Diaconescu.


Recrutii il privesc cu evlavie in timp ce acesta vorbeste cu glas potolit, acelasi glas care l-a consacrat in zeci de ani de televiziune:
-Banuiesc ca va dati seama domnii mei, doamnelor, ca o data ajunsi aici in fata mea, nu mai exista cale de intoarcere. Veti primi o noua identitate si veti fi infiltrati in diferite zone ale tarii. O sa duceti o viata normala, o viata frumoasa si fara de griji. Poate ca nu va fi nevoie niciodata sa fiti activati. Poate ca o sa traiti pana la sfarsitul zilelor in acelasi loc, fara sa duceti grija zilei de maine.



Diaconescu se opreste in fata unui recrut si il priveste ganditor:
-Vad ca unii dintre voi zambesc. Faptul ca ati facut parte din serviciile secrete nu inseamna ca sunteti antrenati pentru orice. Eu am nevoie de victima perfecta! Perfecta! Intelegeti !?
Banuiesc ca inca nu realizati importanta acestui moment, unicitatea lui. Pot da in acest moment ordin sa fiti omorati cu totii. Nu aveti trecut, nu aveti prezent, NU EXISTATI momentan, nimeni nu va stii, dar nu asta este scopul meu.



Diaconescu isi drege glasul:
-Divizia sinucigasi un pas in fata! Rolul vostru este de o neasemuita frumusete, chipul vostru va fi pe prima pagina a ziarelor timp de luni de zile, vom dezbate toate aspectele vietii voastre de dupa infiltrare, vom fabrica dovezi care sa duca spre crima, vom descoperi pas cu pas tertipurile asasinului. Ahh cata maretie, cata traire...


Diaconescu suspina in timp ce merge incet sprijinit in baston. In lumina amurgului, parul alb complet si bastonul incrustat ii dau prestanta unui arhanghel.

-Divizia ucigasi cu sange rece! Ei bine baieti, voi ati fost selectati dintre cei mai buni. Psihicul vostru este atat de puternic incat va puteti omori si mamele fara pic de remuscare. Rolul vostru este unul ingrat. Fiti fara grija, nu va trebui sa omorati pe cineva. Datorita bunei noastre colaborari cu politia cadavre se vor gasi pentru inscenare.. Voi veti duce greul. Va trebui sa ajungem la voi incet, sa ne luptam pentru fiecare proba, pentru fiecare fir de par insangerat. Opinia publica va va blestema in fiecare secunda a existentei voastre de dupa crima. Veti fi urmariti generali apoi incarcerati dupa care va urma marea evadare. Veti fi scuipati, batuti, haituiti. Apoi cu o noua identitate va veti lafai pe Coasta de Azur pentru restul zilelor.



-Si acum, mandria acestei televiziuni vizionare, divizia de elita, Diaconescu ramane un pic visator dupa care revine repede: divizia Elodia!
Dvs doamnelor veti fi chintesenta trairii jurnalicesti, the best of the best. In voi s-a investit cel mai mult. Veti face parte din viata publica, veti aparea la televizor, veti fi ziariste, politiste, actrite, veti face parte din politica.
Disparitia voastra va paraliza cotidianul, veti trece inaintea crizei petrolului, recesiunii, experimentelor nucleare. Milioane de oameni vor urmari zi de zi cu sufletul la gura mersul anchetei, vor plange disparitia voastra secunda cu secunda, va vor comemora, slavi, adula. Multe dintre voi va veti intoarce intr-un final smulse din lantul traficului de carne vie, din mainile rapitorilor nemilosi, a violatorilor sangerosi. Exista posibilitatea sa pierdeti un deget, o ureche dar sunteti constienti ca astea sunt clauzele contractuale, nu ?



Toti trebuie sa depunem sacrificii pentru indeplinirea viselor noastre nu? Am luptat pentru o televiziune a viitorului. Oglinda TV trebuie sa fie o copie fidela a realitatii.


Va aduceti aminte vremurile de inceput? Cand eram amendati de CNA? Va aduceti aminte cat am luptat ca sa putem transmite in direct disectia pe cadavrele victimelor? Cand am pus camere de luat vederi in cimitire? Cine a inventat conceptul de inmormantare in direct? Mi-ati ras in nas cand am inceput sa transmit live din cimitirul Ghencea! Apoi din cimitirul Reinvierii, acum avem divizia inmormantari care transmite live in fiecare secunda!! Cati spectatori are ? Cateva milioane pe zi! Ati ras din nou cand am transmis din provincie ritualul tamaierii in cimitir la ora 5 dimineata! Mi-ati spus: "Cine dracu se uita domple la o gasca de femei imbracate in negru care jelesc mortii? " Ei bine, uite ca se uita! Avem peste 2 milioane de noctambuli care se trezesc special la 5 dimineata sa vada ritualul tamaierii!!




Va spun eu domnilor, romanul vrea sa sufere, romanul nu isi gaseste placerea decat in suferinta si in compasiune. Romanul e fericit cand moare capra vecinului. Cand MOARE domnilor nu stiu daca ati sesizat nuanta!
Diaconescu paseste incet framantand capatul bastonului in mana.



-Divizia accidente inainte ! Baieti, voi sunteti carne de tun. Cand veti fi solicitati va trebui sa omorati sau sa raniti grav cel putin un participant din masina cu care va deplasati in momentul solicitarii. Stiu, viata e dura, asta e, v-ati dorit asta, v-ati calificat pentru asta, sa speram ca veti reusi sa scapati cu un picior rupt, o mana rupta. Voi veti tine rubrica de umplutura, asta e, sper ca sunteti constienti de asta. Vreau ca oamenii sa vada sange, cat mai mult sange. Vreau ca voi sa fiti constienti de faptul ca, contribuiti la cea mai mare


-Haide acum! Imprastierea!


Diaconescu se indeparta de recruti urmat indeaproape de cele doua namile. Simti ca ceva il framanta, ceva i-a rascolit amintirile, se intoarse in graba si cobora scarile la nivelul inferior. O usa mare, alba, intuneric...


Una dintre cele doua garzi de corp ii deschise usa si Dan Diaconescu intra in semiobscuritate. Statu pret de cateva secunde dupa care ordona cu glas schimbat:
-Lumina, aprinde lumina!
Se aseza pe un scaun si statu cateva minute bune cu privirea atintita catre matahala incatusata si de maini si de picioare din fata sa. Privirea i se schimba si se ridica brusc. Incepu sa loveasca cu ambele maini peste fata matahalei incatusate in timp ce una din garzile de corp il sustinea de mijloc in absenta bastonului.
Picaturi de sudoare cursera incet pe fata lui Dan Diaconescu si dupa un timp istovit ii zise garzii de corp:
-Continua tu! Se aseja privind cum garda de corp lovea metodic omul incatusat care icnea de durere.



La un moment dat Dan Diaconescu rosti soptit, dupa un oftat de usurare:
Sa ma bagi tu pe mine in tomberon, nemernicule, sa ma bagi tu pe mine in tomberon!?
-Duceti-l pe Tolea Ciumac inapoi in temnita! Vreau inapoi la sediu, incep emisiunea in direct!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu