5 iul. 2009

Remember Michael Jackson at Bucharest

Astazi incepand cu orele 19:00, Nova Music si MTV, au organizat pe stadionul "Iolanda Balas Soter" din apropierea manastirii Casin, evenimentul dedicat memoriei lui Michael Jackson "Remember Michael Jackson at Bucharest", eveniment sprijinit de Primaria sectorului 1 si de Federatia Romana de Atletism.

La 17 ani de la concertul pe care megastarul l-a sustinut in Bucuresti :"The Dangerous Tour" desfasurat pe Stadionul National Lia Manoliu, fanii au avut ocazia sa urmareasca proiectii ale videoclipurilor sale celebre si in acelasi timp au avut ocazia sa comemoreze si sa aduca un ultim omagiu celui care a fost unul dintre cei mai mari artisti ai tuturor timpurilor.

Sa nu uitam ca la moartea lui Michael, Google-ul a fost pus in imposibilitatea de a face fata milioanelor de accesari, Twiter-ul a picat, site-ul CNN a facut fata cu greu avalansei de accesari.

In aceasta seara am avut confirmarea ca un artist prin excelenta poate strange aproape 5000 de oameni care sa se extazieze in fata unui ecran chiar daca el-artistul, a trecut in nefiinta. Sa nu uitam ca Michael a fost un idol pentru milioane de tineri, probabil a fost si va ramane singurul cantaret care a indraznit sa faca videoclipuri spectaculoase, nu cred ca va mai veni candva un cantaret care sa produca un videoclip cu 10 milioane de dolari! Ceea ce el a creat, va ramane ca punct de referinta pentru multi alti cantareti si cu siguranta are un loc binemeritat in istoria muzicii!

Am ajuns in jur de ora 18:40, cand inca nu era inca foarte mare agitatie. La poarta m-au pus sa arat continutul gentii Nikon in care imi tineam aparatul. O doamna de la paza a observat sticla de apa plata de 0,5:
- A! Nu aveti voie cu asa ceva!
-Pai de ce doamna ?
-Asa sunt dispozitiile, nu aveti voie sa intrati cu sticle in interior!
-Pai bine doamna dar pe caldura asta daca mi se face rau !? Doar nu am alcool in ea!
Doamna respectiva depasita de eveniment s-a adresat unui politist:
-Stiti ca am primit dispozitie sa nu se intre cu absolut nici o sticla!
Politistul s-a uitat un pic la mine si mi-a spus acelasi lucru. I-am spus:
-Domnule dar uitati-va la mine, credeti ca sunt un om care ar avea vodca intr-o sticla de apa!?

In cele din urma, si-a dat acceptul si am intrat cu sticla de apa. Aveam sa remarc mai tarziu ca in interior, exista un chiosc infiintat adhoc, de unde puteai cumpara apa si sucuri la niste preturi "decente", probabil ca existau niste directive care sa incurajeze foarte clar consumul de fluide din incinta.

Initial, v-am spus, numarul de persoane prezente nu era foarte mare.









Am ramas usor contrariat la un moment, dat de faptul ca se repetau aceleasi 2 melodii pe ecran. Mi-am spus ca poate este o strategie prin care ni se va trezi interesul pentru concertul live al lui Michael, aveam sa constat mai tarziu cu amaraciune ca de fapt era o scapare a organizatorilor care s-au comportat ca niste ageamii. Au incurcat DVD-urile, se faceau pauze mari in timpul in care se schimbau DVD-urile, fapt care m-a si facut sa plec mai repede de la eveniment.

Politia si-a facut cu brio datoria, si nu am nimic sa le reprosez.







Chiar si pompierii au fost la datorie si chiar i-am compatimit pentru costumele in care stateau incorsetati pe o caldura deloc suportabila la echipamentul lor. Ma gandeam ca macar castile sa le fi tinut in mana si sa le foloseasca doar in caz de interventie.





Oamenii au inceput sa se adune incet incet.












Televiziunile au acordat si ele importanta evenimentului.









Am plecat la un moment dat la vanatoare de "Michaeli" Rezultatul a fost dezamagitor. Fata de isteria care s-a manifestat la concertul lui Michael in 1995, astazi am putut sa observ doar cativa pe care as putea sa ii numar pe degete. De fapt nu i-am numarat, in schimb i-am pozat pe toti si credeti-ma ca chiar am dat ture si nu mi-a scapat nimic.
























La ora 21:00 toata lumea s-a ridicat in picioare. A pornit concertul... Cativa au aprins lumanari, au adus flori.







Am uitat sa va spun de sonorizare. Sincer si fara sa fiu rau sau mailitios, m-am simtit ca la o nunta sau la un botez. Cam la asemenea asteptari s-a ridicat sonorizarea desi pun pariu ca sunt nunti care au sonorizare mai buna... Apoi a inceput concertul. Dupa prima melodie concertul s-a intrerupt si a aparut urmatoarea imagine:


Am crezut ca este doar o intamplare. Dupa care s-a intamplat din nou...
Cineva, cu o voce timida a vorbit in microfon spunand o scuza jalnica cum ca s-au incurcat DVD-urile si ca de data asta se introduce DVD-ul original de la concert(!?). Banuiesc ca reusisera sa il downloadeze de pe torent in varianta completa pentru ca altfel nu imi explic cum niste profesionisti nu sunt in stare sa inregistreze 3 DVD-uri cap coada. Asta a fost momentul in care am plecat, oarecum sictirit de profesionalismul celor de la MTV/Sony whatever...

Una peste alta, momentul a fost emotionant, profesionalismul a lasat de dorit. Sper din tot sufletul ca cei care au vandut suc si apa plata inhouse sa fi facut profit, altfel evenimentul a fost sortit esecului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu